De badkamer: de plek waar je ’s ochtends de slaap van je afschudt en ’s avonds de lange dag weer weg doucht. Maar misschien ben je het design van jouw huidige badkamer nu wel een beetje ontgroeid en zou je de badkamer graag een keer aanpakken. Dat kost natuurlijk veel tijd, geld en dan moeten er ook nog mensen over de vloer komen om alles aan te pakken waardoor je dagen op het toilet je tanden moet poetsen. Dat hoeft onderhand al niet meer, dankzij de komst van plakfolie. 

 

Wat is plakfolie?

Plakfolie is een zelfklevend folie waarmee je verschillende oppervlakken in een nieuw jasje steekt. Zo kun je de onderhand wat verkleurde tegels gemakkelijk weer de gewenste mat witte finish geven met plakfolie geschikt voor tegels en meubels. Plakfolie is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren, patronen, effecten en structuren. Zo wordt het opeens mogelijk om dat oude dressoir in een marmeren jasje te steken dat perfect past bij jouw wensen voor de badkamer. Plakfolie is een materiaal dat tot wel 110 graden kan weerstaan, ook is het zeer waterbestendig wat natuurlijk belangrijk is in de badkamer. Water, stoom en dagelijks gebruik heeft dus geen impact op de kwaliteit van het plakfolie op jouw tegels, meubels en zelfs de wastafel. 

 

Dag buurman! 

In de badkamer is het natuurlijk heerlijk om even de tijd te nemen voor jezelf. Een haarmasker, lekker in bad met een boek of een warme douche. Echter is het dan wel fijn dat dit ook echt een moment voor jezelf blijft. Met glasfolie kun je, net als bij plakfolie, verschillende designs toepassen op jouw ramen zodat je ook echt alleen bent in de badkamer zonder telkens je zorgen te hoeven maken om de ramen. Ook kun je hiermee de douchewand bekleden met een mooi motief, passend bij de rest van jouw badkamer.

 

Eigen expertise

De vraag is altijd, kan ik dit zelf doen of moet ik hiervoor een expert langs laten komen? Waar dit natuurlijk ook gedeeltelijk aan jouw eigen kennis en kunde ligt, is het aanbrengen van plakfolie en glasfolie geen hogere wiskunde. Met de juiste tools, waar volledige toolkits voor beschikbaar zijn, kun je vaak zo van start met het opnieuw stylen van jouw badkamer. Toch liever niet zelf aan de gang? Dan zijn er meer dan genoeg behendige klussers die dit zo voor je in orde maken zodat je snel kan genieten van jouw frisse badkamer.