De zomer maakt langzaam plaats voor de herfst. We zijn vaker binnen dan buiten te vinden. Een goed moment om je inrichting weer eens onder de loep te nemen. In deze blog delen we tips hoe je je woonkamer gezellig aankleedt voor de donkerdere dagen die komen gaan.

Zorg dat de basis op orde is
De basis in huis zoals de vloer en de wanden zijn alles bepalend voor de sfeer in huis. Een kleur of behang op de wand geeft de ruimte meteen een andere sfeer. Zorg ervoor dat de wanden en de vloer goed op elkaar afgestemd zijn. Ga je voor een warme sfeer, kies dan ook warme kleuren en een warme vloer. Een houtlook vloer is nog steeds favoriet. Daarbij wordt vaker de keuze gemaakt voor een PVC vloer. Daarbij kun je kiezen om deze ook in een patroon te leggen zoals Visgraat of een Hongaarse Punt.  Ook voor de vloer kan je keuze maken in verschillende kleuren.

Pas je accessoires aan op je basis kleuren
Accessoires geven je woonkamer extra sfeer en warmte. Om ervoor te zorgen dat het een eenheid blijft is het belangrijk dat je keuze maakt in de juiste kleuren en materialen die passen bij je basis interieur. Wanneer je bijvoorbeeld een Hongaarse punt vloer hebt is dat wat drukker dan een gietvloer. Kies dan voor natuurlijke asseccoires in wat rustige tinten. Wanneer je een gietvloer hebt is het juist gaaf om je vloer bijvoorbeeld aan te kleden met een wat drukker kleed.

Groen in je woonkamer
Haal het groen naar binnen. Planten geven je woonkamer extra sfeer en warmte. Door een grote plant bij het raam of tuindeuren te zetten trek je binnen en buiten samen. Kies bij een drukke vloer voor een plant op een stam. Kies bij een rustige vloer juist voor een mix van verschillende planten, hoog en laag.